Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Koncert med Penta Brass

Dato
Tirsdag d. 15. februar 2022, kl. 19:30
Sted
Nørre Tranders Kirke, Lemvigvej 61, 9220 Aalborg Øst
Pris
Entré: 50,-

Penta Brass blev dannet i 2017 på foranledning fra den danske komponistforening Komvest.  Flere komponister fra foreningen ønskede at få spillet deres brass kvintetter og 5 konservatorieuddannede musikere tog udfordringen op og dannede derved Penta Brass. Kvintettens primære fokus er ny klassisk musik og har således udmærket sig på flere klassiske festivaler, senest d. 1. juli i år hvor kvintetten spillede til Sorø Internationale Musikfestival. Her havde kvintetten ikke mindre end fem uropførelser på programmet. 

Kvintetten har ry for at spille med en integreret lyd, velafstemt balance og en flot intonation. Musikerne er alle rutinerede messingblæsere med mange års erfaring fra de danske professionelle symfoniorkestre, militærorkestre og big bands. 

Musikerne: 

RIKKE ØLAND, trompet, komponist og dirigent. Hun er uddannet på Det Kgl Danske Musikkonservatorium med trompet som hovedinstrument under Ketil Christensen og Søren Emtoft. Hun har spillet i Danmarks Radios Symfoniorkester, DR Underholdningsorkestret, Det kgl. Kapel, Sjællands Symfoniorkester og Aalborg Symfoniorkester. Hun underviser på Nordjydsk Musikkonservatorium i trompet og pædagogik fra 2006-2008. Hun virker nu bl.a. som kammermusiker og er medlem af Trio T2O, som er ledet af organist Birgitte Ebert, Ribe Domkirke. 

NICHOLAI ANDERSEN, trompet, arrangør og komponist. Han er uddannet på nordjysk Musikkonservatorium i 2008 med trompet som hovedfag. Nicholai har bl.a. spillet og undervist i Den Kgl. Livgardes Tambourkorps. Han har desuden spillet/ med bl.a. Prinsens Musikkorps, Slesvigske Musikkorps, Århus jazz orchestra, Blood Sweat Drum’n Bass Big Band og utallige små grupper. Han har desuden sit eget band “Fazz And His Jazzcrusaders”. Nicholai underviser til daglig på Aalborg Kulturskole og MGK samt som timelærer på Det Jyske Musikkonservatorium. Herudover er han ansat som Leadtrompetist i Nordkraft Big Band. 

ERIK SANDBERG, horn. Han har studeret hos Pär Enblom, hornist i Helsingborgs Symfoniorkester, derefter på Musikhögskolan i Malmø ved Thomas Kjelldén. Han har været udvekslingsstudent i Wien og studerede hos Roland Berger. Han har arbejdet først i i DR Underholdningsorkestret og siden i Ensemble MidtVest i Herning samt i Ålborg Symfoniorkester fra 2008. 

IDA HOVDE, trombone. Hun er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2006 med basbasun som hovedfag. Ida har bl.a. studeret hos basunprofessor Jesper Juul.  Ida har som freelance basunist assisteret i flere af de danske symfoni -og militærorkestre og andre ensembler, og arbejder i dag som kammermusiker og er koordinator for talentklassen samt underviser på Aalborg Kulturskole.  

MATTIAS JOHANSSON, er født 1972 i Halmstad, Sverige. I 1992 startede Mattias sin uddannelse ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, men flyttede efter to år over til Det Kongelige Musikkonservatorium i København med Jens Bjørn-Larsen som lærer. Efter diplom eksamen blev han i 1997 optaget på solistklassen ved samme sted. Under solistuddannelsen havde han også studieophold i Bordeaux, ved Mel Culbertsen og i Oslo, ved Torbjörn Kvist. Han underviser i tuba på Jysk Musikkonservatorium og MGK Aalborg. Han er desuden en aktiv kammermusiker i forskellige messingkvartetter og har tillige solistopgaver. Han har været ansat i Malmö Symfoniorkester, Århus symfoniorkester og er nu i Aalborg Symfoniorkester. Medlem af Trio T2O sammen med Rikke Øland og Birgitte Ebert.